Alva-toiminta (FI)

Alva-toiminta

Suomen muistiasiantuntijat ry käynnisti vuonna 1998 Alva-toiminnan. Alva-toiminta on muistisairaiden ihmisten hoitotyöstä kiinnostuneille alan ammattilaisille tarkoitettu vapaaehtoinen verkosto, joka toimii sekä alueellisesti että valtakunnallisesti. Jokainen verkoston jäsen eli Alva toimii yhdistyksemme edustajana ja järjestää toimintaa omalla alueellaan.

Alvatoimintaa tuetaan Veikkauksen tuotoilla.

Miten Alva-verkosto toimii?

  • Alva on paikallinen yhdyshenkilö, johon jokainen tietoa tarvitseva voi olla yhteydessä muistisairauksiin liittyvissä kysymyksissä.
  • Alva-verkosto on vaikuttamisen väylä, jonka kautta voimme olla yhteydessä alamme huippuosaajiin sekä kunnallisiin ja valtiollisiin päättäjiin.
  • Alvalta saat tietoa Suomen muistiasiantuntijat ry:n ajankohtaisista asioista ja erilaisista oppaista, joita on tarjolla työsi tueksi.
  • Alva-verkosto on ammattilaisten alueellinen verkosto, joka kokoontuu noin 2 kertaa vuodessa. Toimintamme on monimuotoista eivätkä kaikki Alvat järjestä kokoontumisia, vaan toiminta voi keskittyä esimerkiksi sähköiseen tiedon jakamiseen. Tarkista oman alueesi Alvalta, miten teillä toimitaan.

Miksi osallistua Alva-verkoston toimintaan?

  1. Olet mukana paikallisessa Alva-verkostossa, jonka kaikilla jäsenillä on kokemusta muistisairaiden ihmisten hoidosta. Vertaistuki on monessa arjen työtilanteessa verraton apuväline, jota ei hyödynnetä riittävästi. Verkostossa riittää jaettavaksi paljon kokemuksia, viisautta ja osaamista.
  2. Samanhenkinen seura innostaa ja kannustaa, ja ryhmässä jokainen voi ideoida, miten hyviä käytäntöjä voi edistää paikallisesti.
  3. Opit tuntemaan oman alueesi kollegat, jotka työskentelevät muistisairaiden ihmisten parissa.
  4. Saat tuoretta, ajantasaista tietoa muistisairauksiin liittyvistä ajankohtaisista asioista. Se kehittää ammattitaitoasi, auttaa parempiin tuloksiin ja kannustaa jokapäiväisessä toiminnassa.

Artikkeleita Alva-toiminnasta

Maan rajoilla ihmisyyden keskiössä
Minne kehitys vie aktiivisen mielen?
Alvailu on vaikuttavaa! Ja kohta vielä vaikuttavampaa
Matka Tallinnaan -mietteitä ja tosiasioita
Alva-verkosto toimii
Hoitotyön ammattilaiset vapaaehtoisina muistisairaan ihmisen hyvän elämän puolesta
Aluevastaavan kokemuksia Ranskan opintokäynniltä

Kiinnostuitko? Tervetuloa mukaan toimintaan.

Alva-asioissa voit olla yhteydessä suunnittelija Elina Hemmilään puh. 050 4327277 tai elina.hemmila@muistiasiantuntijat.fi.