Muistiperheet yhteistyökumppaneina: Lupa puhua -hanke

Lupa puhua -hankkeen logo.

Siltoja muistiperheiden ja ammattilaisten välille – välineitä huolten puheeksi ottamiseen

Lupa puhua -hanke rakentaa hyviä kohtaamisia muistiperheiden ja heidän kanssaan työskentelevien sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten välille. Hankkeessa kannustamme huolten puheeksi ottamiseen, luomme rakentavan keskustelun mahdollisuuksia ja etsimme keinoja helpottaa ammattilaisen työtä. Päätavoitteenamme on lisätä kotona asuvien muistiperheiden jaksamista ja hyvinvointia.

Mukaan kehittämään!

Lupa puhua -hankkeen kasvoina toimivat kuvitteelliset Ulpu ja Paul, piirroskuva.
Kuva: Emmi Jormalainen

Lupa puhua -hankkeessa teemme käytännönläheistä kehittämistyötä yhdessä muistiperheiden ja ammattilaisten kanssa. Meillä on puitteet, sinulla on kokemus ja tieto. Voisitko antaa aikaasi hankkeemme kehitystyöhön?

Etsimme vuoropuheluun ja hankkeen kehitystyöhön sosiaali- ja terveysalan työntekijöitä. Kohtaatko muistisairaita ja heidän läheisiään työssäsi tai työskentelet muistiasioiden parissa? Tule kertomaan tarpeistasi ja toiveistasi hankkeellemme!

Etsimme joukkoomme myös muistiperheitä. Asutteko puolisosi kanssa kotona, ja toisella teistä on diagnosoitu muistisairaus? Tulkaa kertomaan kokemuksianne ja toiveitanne ammattilaisille!

Lupa puhua -hankkeessa voit osallistua

  • ideoimalla Muistimatkaa ja muita työvälineitä muistiperheiden ja ammattilaisten vuoropuhelun tueksi
  • ilmoittautumalla pilotteihimme ja koulutuksiimme
  • arvioimalla aikaansaannoksiamme
  • ryhtymällä Avainhenkilöksi edistämään puheeksi ottamista omalla alueellasi

Tilaa Lupa puhua -uutiskirje

Lupa puhua -hankkeen uutiskirjeessä kerromme hankkeessa kehitetyistä, löytyneistä ja testatuista huolten ja vaikeiden asioiden puheeksi ottamisen keinoista, välineistä ja hyvistä käytännöistä. Jaamme myös jo olemassa olevia, hyviksi koettuja välineitä.

Uutiskirje on suunnattu ensisijaisesti sote-alalla toimiville, muistiperheiden parissa työskenteleville henkilöille, muistiperheille, sekä muille aiheesta kiinnostuneille.

Uutiskirje ilmestyy noin 4-6 kertaa vuodessa. Voit tilata uutiskirjeen tällä lomakkeella. Tilaamalla hyväksyt sähköpostiosoitteesi tallentamisen Lupa puhua -hankkeen uutiskirjeen tilaajien listalle. Voit milloin tahansa perua uutiskirjeen toimimalla kirjeessä annettujen ohjeiden mukaan.

Osallistu ja tule kuulluksi – meille on lupa puhua

Yhteistyökumppaneitamme ovat Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ryHelsingin Muistiyhdistys ja Helsingin ja Uudenmaan MuistiluotsiHangon kaupunki ja Porvoon Careeria-oppilaitos.

Lupa puhua -hanke on osa Ikäinstituutin ja Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto Valli ry:n koordinoimaa Elämänote-ohjelmaa.

Lupa puhua -hankkeen rekisteriseloste.

Tuettu Veikkauksen tuotoilla -logo.