ETNIMU-toiminnan uudet julkaisut ja materiaalit

Suomen muistiasiantuntijat ry:n ETNIMU-toiminnassa on julkaistu uusia materiaaleja sekä uusi käsikirja.

Uudet materiaalit ovat:

Muistitulkin materiaalit

Helmikuussa 2019 alkaneesta Muistitulkki-koulutusohjelmasta on valmistunut ensimmäiset muistitulkit. Koulutusohjelmassa kehitetyt materiaalit on laadittu selkosuomeksi, viroksi, venäjäksi, kiinaksi ja arabiaksi. Materiaalit on kehitetty sekä muistitulkin että sote-alan ammattilasten työn tueksi. Mikäli tarvitset työssäsi muistitulkkia tai haluat hyödyntää muistivastaanotolla muistitulkin materiaaleja, ota yhteyttä.

Muistitulkin käsikirja

Kansikuva Muistitulkin käsikirja

Muistitulkki-koulutusohjelman sisällöstä on kirjoitettu Muistitulkin käsikirja. Käsikirja sisältää koulutusohjelman pähkinänkuoressa. Se on ensisijaisesti kirjoitettu muistitulkeille mutta kirjassa on runsaasti hyödyllistä tietoa muistivastaanotolla ja muistitestissä tapahtuvasta tulkkaustoiminnasta, joten kirja sopii luettavaksi kaikille sote-alan ammattilaisille, jotka käyttävät tulkkipalveluja asiakastilanteissa.

Pieni opas muistitestiin kutsutulle

Pieni opas on laadittu selkosuomeksi, viroksi, venäjäksi, kiinaksi ja arabiaksi. Se on tarkoitettu muistitestiin kutsutulle henkilölle sekä hänen läheisilleen. Oppaassa kerrotaan tiiviisti ja selkeästi mitä tarkoittaa kun on saanut kutsun saapua testiin, miksi testi tehdään ja mitä testitilanteessa tapahtuu.

Kaikki ETNIMU-toiminnan materiaalit ja julkaisut on luettavissa verkkosivuilla www.etnimu.fi  kohdassa ERIKIELISET MATERIAALIT.

Osa materiaalista on myös tulostettavissa mutta osa, kuten muistitulkin materiaali on tarkoitettu muistiammattilaisten käyttöön ja annamme mielellämme niihin ohjeistuksen. Ota yhteyttä, niin toimitamme materiaalit sinulle.