Vuoden Muistiteko -tunnustus Varsinais-Suomen ja Satakunnan Muistiluotsin aluesuunnittelija Marja Takalalle

Vuoden Muistiteko 2023 -tunnustuspalkinto myönnetään Varsinais-Suomen ja Satakunnan Muistiluotsin aluesuunnittelija Marja Takalalle.

Suomen muistiasiantuntijat ry:n hallituksen mukaan Marja Takala on aktiivinen aivoterveyskouluttaja, ja hän on kiitettävästi edistänyt muistiasiaa Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa.

Suomen muistiasiantuntijat ry:n toiminnanjohtaja Tom Anthonin mukaan Marja Takala on arvostettu ja pidetty kouluttaja, vanhus- ja muistityön asiantuntija. Marja Takala on pitkän työuransa aikana eri tehtävissään pitänyt aina asiakkaansa keskiössä. Inhimilliseen lähestymistapaan liittyy myös se, että Takala on pyrkinyt aina tuomaan henkilökunnalle ajantasaista tietoa ja taitoa uusista menetelmistä, joita voi hyödyntää potilaiden ja asiakkaiden parhaaksi.

Marja Takala on kiitollinen saamastaan tunnustuksesta ja hän kokee, että tunnustuspalkinto on samalla tunnustus kaikille kenttätyöntekijöille kautta maan. Nykyisessä työssään Takala kouluttaa aivoterveyslähettiläitä, vapaaehtoisia toimijoita muistiyhdistyksiin.

Takala sanoo, että ennalta ehkäisevät keinot ovat tärkeitä ja että vapaaehtoiset voivat tehdä hyvin paljon. Marja Takala kiittää myös omaa kattojärjestöään Muistiliittoa, joka on tuonut uusia menetelmiä käyttöön kentälle.

Vuoden Muistiteko -tunnustuspalkinto on luovutettu XXVII Valtakunnallisessa Muistifoorumissa 6.10.2023. Suomen muistiasiantuntijat ry on vuodesta 1994 alkaen jakanut vuosittain tunnustuksen henkilölle tai taholle, joka on toiminnallaan merkittävästi edistänyt muistisairaiden ihmisten hyvinvointia.

Lisätietoja:

Tom Anthoni, toiminnanjohtaja, Suomen muistiasiantuntijat ry,050 348 5068, tom@sumut.fi