HAASTATTELUKUTSU SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON AMMATTILAISILLE

Itä-Suomen yliopistossa on käynnissä Vammaisuus ja ihmisarvo -tutkimushanke. Tutkimuksessa selvitetään ikääntyneiden vammaisten henkilöiden oikeuksien toteutumista. Tutkimuksen tulokset auttavat lisäämään tietoa ikääntyneistä vammaisista ja kehittämään keinoja heidän oikeuksiensa edistämiseksi.

Tutkimukseen etsitään haastateltaviksi sellaisia sosiaali- tai terveydenhuollon ammattihenkilöitä, jotka tekevät työtä ikääntyneiden vammaisten (kuten muistisairaiden) parissa.

Haastateltaviksi käyvät kaikki sosiaali- ja terveydenhuollon eri ammattiryhmät, jotka tekevät työtä ikääntyneiden vammaisten (kuten muistisairaiden) parissa eri työtehtävissä ja eri organisaatioissa.

Ammattilaisten lisäksi haastatellaan ikääntyneiden eri vammaryhmiä.

Haastattelut toteutetaan joko kasvotusten tai Teams-yhteydellä yksilö- tai muutaman hengen ryhmähaastatteluna. Haastattelu on vapaamuotoinen keskustelu, eikä siihen tarvitse valmistautua etukäteen. Kaikki tiedot, joista keskustellaan, ovat luottamuksellisia.

Professori Eeva Nykänen johtaa hanketta ja tutkimusryhmään kuuluvat myös Henna Nikumaa, Anna Mäki-Petäjä-Leinonen ja Roosa Ikimeri. Hanketta rahoittaa Suomen Akatemia.

Toivottavasti kiinnostuit tutkimuksesta ja voisit osallistua haastatteluun.

Ota yhteyttä roosa.ikimeri@uef.fi tai puhelimitse 044 296 3091.

VASTAA MUISTILIITON KYSELYYN SOPEUTUMISVALMENNUKSESTA

Pyrimme selvittämään kyselyn avulla muistisairaiden, muistisairaiden läheisten ja myös ammattilaisten ajatuksia siitä, millaisia haasteita ja myönteisiä tekijöitä Kelan muistisairaiden sopeutumisvalmennuskursseihin liittyy ja millaista kuntoutuksen tulisi olla.

Sähköinen kysely: https://q.surveypal.com/Muistisope_kysely2023

Kyselyyn vastaaminen kestää noin 15–20 min. Myös ammattilaisten näkemykset ovat tärkeitä, joten ole ystävällinen ja vastaa kyselyyn. Pyydän välittämään tietoa kyselystä edelleen asiakkaillesi ja kollegoillesi.

Kysely on osa Muistiliiton Muistisope-hanketta, jota rahoittaa Kela.

Lisätietoa: Outi Ronkainen, asiantuntija, Muistiliitto

puh. 044 7277 403

outi.ronkainen@muistiliitto.fi