Vuoden Muistiteko -tunnustus muistityön lehtori Mari Heitolle

Vuoden Muistiteko 2022 -tunnustuspalkinto myönnetään Metropolia AMK:n lehtori Mari Heitolle.

Suomen muistiasiantuntijat ry:n hallituksen mukaan Heitolla on erittäin kannustava työote, joka saa ihmiset innostumaan. Mari Heitto on täten merkittävästi edistänyt muistisairaiden hyvinvointia.

Suomen muistiasiantuntijat ry:n toiminnanjohtaja Tom Anthonin mukaan Mari Heitto on arvostettu ja pidetty kouluttaja, vanhustyön asiantuntija, joka toiminnallaan innostaa opiskelijoita, uusia alalle tulijoita.

Innostamalla ja kannustamalla toisia, Heitto toimii esimerkillisesti ja näin hän nostaa vanhustyön arvostusta ja edistää muistisairaiden ihmisten hyvinvointia.

Mari Heitolla on yli 20 vuoden kokemus vanhustyöstä, ensin terveydenhoitajana ja sittemmin gerontologina ja muistityön lehtorina Metropolian geronomitutkinnossa ja täydennyskoulutuspalveluissa. Lehtorin työn ohessa hän on vapaa-aikanaan työskennellyt muistikodeissa pitäen yllä käytännön muistityötaitojaan ja mikä tärkeintä, päässyt kohtaamaan iäkkäitä ihmisiä. Työssään lehtorina hän kokee etuoikeudekseen saada yhdessä muiden geronomitutkinnon lehtoreiden kanssa olla tukemassa sote-alan opiskelijoiden ja työntekijöiden gerontologisen osaamisen ja muistityöosaamisen vahvistumista. Tämä motivoi ja innostaa joka päivä kohtaamaan aina uusia sote-alan opiskelijoita ja koulutukseen osallistuvia työntekijöitä.  

Vuoden Muistiteko -tunnustuspalkinto on luovutettu XXVI Valtakunnallisessa Muistifoorumissa 7.10.2022. Suomen muistiasiantuntijat ry on vuodesta 1994 alkaen jakanut vuosittain tunnustuksen henkilölle tai taholle, joka on toiminnallaan merkittävästi edistänyt muistisairaiden ihmisten hyvinvointia.

Lisätietoja:

Tom Anthoni, toiminnanjohtaja, Suomen muistiasiantuntijat ry,050 348 5068, tom.anthoni@sumut.fi

Mari Heitto, lehtori, Metropolia Ammattikorkeakoulu, 040-7698 714, mari.heitto@metropolia.fi