Mediakutsu 11.12.2015 julkaistu: Toisen asioita ei voi hoitaa ilman valtuuksia

Rovaniemellä paikalliset pankit ovat käynnistäneet valtakunnallisesti ainutlaatuisen yhteistyön edunvalvontavaltuutuksen edistämiseksi.Pankeissa ja viranomaisten kanssa asioitaessa törmätään lähes päivittäin tilanteeseen, jossa asiakkaan oma toimintakyky on esimerkiksi sairauden tai tapaturman vuoksi kadonnut, eikä kenelläkään hänen läheisellään ole valtuuksia asioiden hoitamiseen. Usein virheellisesti luullaan, että puolisolla, lapsella tai muulla läheisellä on oikeus edustaa läheistään ja hoitaa tämän asioita ilman nimenomaista valtakirjaakin. Näin ei kuitenkaan ole, ja tämän vuoksi jokaisen meistä olisi hyvä varautua mahdollisen tulevan toimintakyvyttömyyden varalle laatimalla edunvalvontavaltuutus.Pankkien yhteistyön kehittäminen edunvalvontavaltuutuksen edistämiseksi on osa Suomen muistiasiantuntijat ry:n Muistisairaan ihmisen edunvalvonta yhteistyönä -kehittämishankkeen toimenpiteitä Rovaniemellä. Projekti kutsuu median edustajia aamiaiskahveille keskustelemaan aiheesta pankkien edustajien, maistraatin ylitarkastajan, muistipoliklinikan geriatrin ja projektin työntekijöiden kanssa 11.12.2015 klo 10.00 Scandic Rovaniemen Koski-kokoustilaan, os. Koskikatu 23. Lämpimästi tervetuloa!Lisätiedot ja koko mediakutsu: Mediakutsu 11.12.2015Mediakutsu 11.12.2015/wp-content/uploads/2020/02/Mediakutsu 11 12 2015.pdf