Blogi: Lääkärinlausunnot edunvalvonta-asioissa – pohdintaa ja työstämistä Sipoon työryhmässä

Lääkäreiden laatimilla lausunnoilla on muistisairaan ihmisen edunvalvonta-asioissa suuri merkitys! Lääkärille lausunnon kirjoittaminen näissä asioissa tulee ehkä harvoin vastaan, ohjeet saatetaan kokea epäselvinä ja juridiset termit hankalina. Myös lausuntojen pyyntöihin liittyvät käytännöt ja ohjeistukset tuntuvat vaihtelevan. Maistraateissa taas törmätään hankaliin tilanteisiin, jos lausunnot ovat sisällöltään puutteellisia ja tasoltaan kovin vaihtelevia. Lausunnoista voi kuulemma joskus näkyä, että lääkärille on ehkä ollut epäselvää se mitä asiaa varten hän oikeastaan lausuu. Kirjoittaako hän lausuntoa edunvalvontavaltuutuksen liitteeksi, sen vahvistamiseksi vai edunvalvojan määräämistä varten?Lue blogi kokonaisuudessaan täältä.kehitamme.php?udpview=mieyblogi