Vuoden muistiteko 2019: Tanssiteatteri Sivuun Ensemblen taiteellinen johtaja Ninni Perko

Vain rakkaudesta 2 on muistisairautta ja omaishoitajuutta kuvaava kiertueteos. Hapertuvaa ihmissuhdetta ovat tulkitsemassa tanssitaiteilijat Ninni Perko ja Tiia Hämäläinen. Sanaton tanssiesitys on tulkittavissa laajemminkin monien sairauksien ja vammojen aiheuttamien muistin häiriöiden sekä mielenterveyden häiriöiden kuvaajana. Kiertueteos on suunniteltu laitos- ja luento-olosuhteisiin.
”Teos on syvästi koskettanut ja vaikuttanut myönteisesti hoitokulttuurin kehittymiseen ja hoitohenkilökunnan työilmapiiriin”, toteaa Suomen muistiasiantuntijat ry:n puheenjohtaja Merja Hållfast.
Tanssiteatteri Sivuun Ensemble on vuonna 2011 perustettu helsinkiläinen tanssiteatteri. Ensemblen esityksissä näyttäytyy voimakas taidemuotojen välinen dialogi. Liike, musiikki, kuva ja teksti punoutuvat kollaasimaisiksi kokonaisuuksiksi, jotka avaavat uusia tulkintoja yksilön ja yhteisön kannalta merkittäviin ajankohtaisiin aiheisiin. Ensemblen taiteellisena johtajana toimii koreografi-ohjaaja Ninni Perko.
Ensemble pyrkii toiminnallaan edistämään tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta muun muassa aihevalintojen sekä toimintamuotojen kautta. Ensemblen toiminta koostuu näyttämö- ja kiertueteoksista sekä yhteisöllisistä hankkeista ja työpajoista.
Suomen muistiasiantuntijat ry on jakanut Vuoden muistiteko -palkintoa vuodesta 1994 lähtien henkilöille ja yhteisöille.
Lisätietoja: Merja Hållfast, puheenjohtaja, Suomen muistiasiantuntijat ry, fix02( “”, “merja.hallfast”,”evl.fi” );
Kuvat: Heli Mattila ja Mikko Laine
Sivuun Ensemble: Vain rakkaudesta 2
Sivuun Ensemble: Vain rakkaudesta 2