Lupa puhua -hanke kannustaa huolten puheeksi ottamiseen

Lupa puhua -hanke käynnistyi Suomen muistiasiantuntijat ry:ssä maaliskuussa 2019. Kolmivuotisessa hankkeessa kehitetään huolten puheeksi ottamisen toimintamalli ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään kotona asuvia muistisairaita ihmisiä ja heidän puolisoitaan. Lisäksi hankkeessa tuotetaan selkokielinen opas muistisairauksista ja huolten puheeksi ottamisesta kotona asuvien pariskuntien tueksi. Hankkeen kehitystyö tehdään yhdessä kotona asuvien pariskuntien ja muistiasiantuntijoiden kanssa.
Lupa puhua -hanke on osa Ikäinstituutin ja Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto Valli ry:n koordinoimaa Elämänote-ohjelmaa. Hanketta rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoista.
Hankkeessa työskentelee projektipäällikkö ja projektikoordinaattori.
Seuraa hankkeen edistysaskelia Suomen muistiasiantuntijat ry:n verkkosivuilla, Facebook-sivuilla, uutiskirjeissä ja Memo-lehdessä, ja ota yhteyttä!